donderdag 24 januari 2013

Recept: Mississippi moddercake


In mijn kast heb ik een aantal receptenboekjes liggen. Dit zijn verschillende receptenboekjes, van maaltijden tot taarten. Vandaag deel ik met jullie een recept die ik zelf nog nooit gemaakt heb, maar hij lijkt me zo lekker dat ik hem met jullie moest delen. We gaan vandaag een Mississippi moddercake maken uit het boek 500 chocoladegerechten. 

Mississippi moddercake voor 9 personen
Ingrediƫnten
  • 250 gram boter
  • 175 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 340 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 dl heet water
  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 200 gram bloem
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren, losgeklopt
  • poedersuiker
Hoe gaan wij dit doen?
  • Verwarm de oven voor op 160 graden (of gasstand 2).
  • Vet een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Doe de boter met chocolade, suiker, water en koffie in een kom en zet hem op een pan met zachtjes borrelend water tot de boter is gesmolten.
  • Roer alles door elkaar en laat het mengsel 15 minuten afkoelen.
  • Doe het afgekoelde mengsel in een kom en zeef de bloem, het bakmeel en cacao erop. Roer de eieren erdoor en klop alles met een mixer glad.
  • Giet het beslag in de vorm en bak het 1 uur Ć  1 uur en 15 minuten in de oven.
  • Neem de vorm uit de oven en laat de koek 10 minuten afkoelen.
  • Stort hem op een rooster om helemaal koud te worden
  • Bestuif de koek met poedersuiker en snijd hem in blokjes.
De koek is maximaal 5 dagen te bewaren in een afgesloten trommel.

Eet smakelijk!

Liefs, Cynthia

3 opmerkingen: