zaterdag 24 november 2012

Schoonheidsproducten met bizarre ingrediënten

Tumblr_mdynxoeevn1rkgnvno1_500_large

Bijna elke vrouw gebruikt wel schoonheidsproducten. Wist jij ook dat deze producten soms heel aparte ingrediënten kunnen hebben? Ooit geweten dat in sommige producten bijvoorbeeld placenta verwerkt is? Je moet er niet aan denken, maar dit en andere bizarre ingrediënten worden toch echt gebruikt! 

Gebruikte frituurolie
Niet alleen de KLM gebruikt frituurolie als brandstof, ook de schoonheidsindustrie doet hier aan mee. Door gebruikte frituurolie te bewerken ontstaat er een stof die helpt de beschadigde huid te herstellen.


Pepperspray
Ja, de spray die gebruikt wordt door de politie, wordt ook gebruikt in schoonheidsproducten. Heb je wel eens een lippenstift gebruikt dat een beetje prikkelde? Dan zou het kunnen dat hier pepperspray in is verwerkt. 


Merg van kippenbotten
Ook het merg van kippenbotten zal je terug kunnen vinden in bepaalde producten. Vooral in gezichtscrèmes en moisturizers wordt het gebruikt. Het merg zit namelijk vol met glucosamine, wat goed is voor de huid en daarnaast ook ontstekingsremmend is.


Visschubben
Houd jou van schoonheidsproducten met extra glitter en shimmer? Dan is de kans groot dat daarin visschubben verwerkt zijn. Haring is daarbij het meeste gebruikte visproduct dat verwerkt zit in schoonheidsproducten, van lippenstift tot nagellak.


Cochenille (luizen)
Dit staat aangegeven op de verpakking onder de naam karmijn, cochenille of karmijnzuur, in feite is dit niets anders dan gedroogde en geplette kevers. De luizen worden in heet water gedaan, daarna gedroogd om vervolgens tot een fijn poeder gemalen te worden (rood poeder dat in veel rode schoonheidsproducten gebruikt wordt). 


Placenta
Ook de placenta van mensen is een ingrediënt dat zorgt voor een stralende en rimpelloze huid, dankzij de hormonen die het bevat. Je moet er toch niet aan denken dat je dit op je huid smeert? Eén troost, de producten die placenta bevatten zijn vaak aan de dure kant, dus de kans is niet heel groot dat jij producten hebt waar dit in zit.


Liefs, Cynthia

3 opmerkingen:

 1. Super interessant artikel! Dat van die luizen wist ik wel, maar de rest niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed artikel!
  Wel shocking om te lezen... Dit wist ik nog helemaal niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Interessant, wel een beetje een eng idee..

  BeantwoordenVerwijderen