zondag 26 augustus 2012

Budgettip: Make-up kwasten schoonmaken

Als je bijvoorbeeld vloeibare foundation met een foundationkwast gebruikt, dan weet je wel dat er altijd foundation achterblijft op je kwast. Het is natuurlijk niet zo hygiënisch om de kwast nooit schoon te maken. Ik gebruik zelf pas sinds een paar maanden een foundationkwast en wilde hem gaan schoonmaken. Aangezien ik niet veel geld uit wilde geven aan dure schoonmaakspullen, heb ik zelf een goedkope oplossing bedacht! 

Wat hebben wij nodig:
- een gebruikte foundationkwast (ik weet niet of dit ook bij andere kwasten werkt)
- warm water
- een blok zeep


Wat gaan wij doen:
Je pakt de foundationkwast en zet de warme kraan open. Je maakt de kwast even nat onder het water en dan pak je een blok zeep erbij. Doe net alsof je het zeepblokje aan het 'schilderen' bent. Ga hiermee door totdat de kwast goed ingezeept is. Daarna spoel je de kwast goed af onder de kraan. Als de kwast nog niet helemaal goed schoon is dan kun je dit herhalen net zolang tot de kwast schoon is. Vergeet daarna vooral niet om de kwast even droog te deppen. 


Is dat niet makkelijk én goedkoop?

Liefs, Cynthia

4 opmerkingen:

 1. Het lijkt me wel makkelijk en goedkoop, maar wordt je kwast hier niet ruw van?. Ik gebruik cremespoeling om mijn kwasten schoon te maken.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, hoor daar heb ik geen last van! Ik heb gewoon een kwast van HEMA :)

   Verwijderen
 2. Heel handig, ik heb me altijd al afgevraagd hoe je zoiets doet. Leuke blog heb je! :)

  Wil jij kans maken op een Sans-Online voucher t.w.v. €25? Doe dan snel mee met mijn winactie en wie weet word jij de gelukkige winnaar!

  XO

  www.newfashionlifestyle.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tip! Zelf drijf ik gewoon me kwasten in het water en laat ze opdrogen. :)

  BeantwoordenVerwijderen