zondag 26 augustus 2012

DIY: Olijfolie in je haar

Het is bekend dat olijfolie goed voor je is. Het bevat anti-oxidanten die onze cellen beschermen tegen veroudering en ziektekiemen. Daarnaast is het ook nog eens cholesterolverlagend. Daarom wordt olijfolie steeds meer toegepast in de keuken, maar ook toegevoegd aan beauty producten.

Olijfolie kun je gebruiken als een 'vitamine haarbehandeling', als je bijvoorbeeld veel last hebt van droog haar. Door olijfolie in je haar te gebruiken wordt je haar weer zacht en glanzend.

Recept
Dit recept is snel en simpel te bereiden. Het geeft je haar een boost, vooral in de winter wanneer je haar sneller droog wordt.

Ingrediƫnten
- 1/4 beker olijfolie
- (indien gewenst) 20 druppels etherische lavendelolie (voorkomt haarroos en geneest de beschadigde hoofdhuid)


Stap 1
Meng de ingrediĆ«nten in een kom en roer het goed door. Als je wil, dan kun je het verwarmen voordat je het aanbrengt op je haar. Dit hoef je niet per se te doen. 


Stap 2
Breng het mengsel aan op schoon haar. Dit mag nat haar zijn, maar ook droog haar. Bedek je hele haar met het oliemengsel en doe, indien gewenst, een badmuts op je hoofd.


Stap 3
Doe vervolgens 30 tot 60 minuten een warme vochtige handdoek om je hoofd heen. De warmte zorgt ervoor dat de olie door je haar dringt en het lekker zacht wordt. 


Stap 4
Spoel het oliemengsel uit je haar met lauwwarm water. Style vervolgens je haar zoals gewoonlijk. Als je last hebt van erg droog haar, dan kun je het oliemengsel erin laten zitten. Als je dit niet hebt, dan kun je het beste het oliemengsel met shampoo eruit spoelen.


Liefs, Cynthia

Bron: Macblogster

1 opmerking: