woensdag 6 februari 2013

Travelling around the world #2: CubaHet is weer tijd om je vakantie voor de zomervakantie te boeken. Om je een handje te helpen, plaats ik meerdere keren per week een nieuw vakantieland met informatie en bezienswaardigheden. Misschien vind jij dan opeens de vakantie van je dromen! 

Ben je nog op zoek naar een vakantie in een warm land, maar heb je geen zin om wééér naar Spanje te gaan? Misschien is Cuba dan wel wat voor jou!

Algemene info
Cuba is een Spaanstalig land in het Caribische gebied, bestaande uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilandjes. Het klimaat van het land is tropisch, maar door de wind kan dit kouder aan voelen. 


155061_256538451145459_432165577_n_large

Eten en drinken
Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, dan is het altijd fijn om even te weten wat je er zoal kunt eten en drinken. De Cubaanse keuken lijkt op de Spaanse en Afrikaanse keuken, maar er minder variatie te vinden. Er wordt vooral rijst en bonen gegeten en omdat er weinig rundvlees is, wordt er veel vis en soja gegeten. Wel is er voldoende varkensvlees en dit zal je dan ook veel tegen komen in restaurants. Het eten in Cuba is niet zo erg gekruid, maar er staat wel altijd een fles Tabasco dichtbij.
Het is normaal dat je na het eten een bakje Cubaanse koffie drinken. Verder is het bekendste drankje van Cuba rum, dat dan ook als hoofdingrediënt gebruikt wordt in veel cocktails.Bezienswaardigheden
Havana
De hoofdstad van Cuba is Havana. In deze stad kun je de wereldberoemde, kilometers lange boulevard Malecón vinden. De Malecón boulevard loopt vanaf Castillo de la Punta tot aan Miramar. Als het hard stormt dan slaan de meters hoge golven over de balustrade van deze boulevard. In de oude wijk van Havana, Havana Vieja, zijn veel oude monumenten te vinden met historische achtergronden. Ook vindt je er prachtige villa's. In Centro Havana vindt je veel verschillende bouwstijlen uit 1890 tot 1940. Verder is er een wijk dat Vedado heet en hier zie je veel wolkenkrabbers. Ook zijn er veel winkels, bioscopen en kantoren te vinden.


Plaza de la Revolución
Op dit enorme plein in Havana hield de voormalige president Fidel Castro urenlang speeches. Je ziet er een hoge toren met het beeld van Jose Martí, de nationale held van Cuba. Verder kun je er de bibliotheek en een aantal ministeries zien. Aan de andere kant van het plein is een grote afbeelding te zien van Ché Guevara op het gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken.


Valle de Viñales
Dit zijn bijzondere bergen die ook wel 'olifantsruggen' worden genoemd door hun uiterlijk. In het Parque Nacional ligt deze vallei met een oppervlakte van 132 km2 waar je kunt wandelen en klimmen. Ook wordt hier veel tabak geteeld. Een bezoek aan een tabaksplantage mag dan ook zeker niet ontbreken. Verder zijn de grotten Cueva del Indio, Cueva de Santo Tomás en Cueva de Jose Miguel zeker een bezoekje waard.
Museo de la Ciudad
In dit paleis 'Palacio de los Kapitains Generales' zijn collecties over de stad te bezichtigen. Je vindt er collecties over Cubaanse oorlogen, porseleinen kunst, schilderijen en historische meubelen. Je vindt dit museum aan de Plaza de Armas in Oud Havana.


In Cuba zijn nog veel meer bezienswaardigheden te vinden. Niet alleen bezienswaardigheden, maar er is ook een badplaats (Varadero) in Cuba te vinden waar je kunt genieten van het warme klimaat.

Ben jij wel eens in Cuba geweest of zou je er wel eens naartoe willen gaan? Weet jij al waar je naartoe gaat op vakantie?

Liefs, Cynthia

2 opmerkingen: