zondag 3 februari 2013

Travelling around the world #1: Maleisië



Het is alweer februari en veel mensen kijken in deze tijd van het jaar naar een vakantie voor in de zomervakantie. Ook ik ga samen met mijn vriend zoeken naar een mooi land om naartoe te gaan. We zijn er nog niet uit waar we nou eigenlijk naartoe willen gaan en zo kwam ik op deze blogpost. Ik wil eens in de zoveel tijd een blogpost maken over een land of stad waar ik graag ooit eens naartoe wil gaan. Dit zijn landen of steden die ver weg zijn en waar ik op dit moment alleen maar van kan dromen, omdat het zo duur is, maar dit kan ook bijvoorbeeld Parijs zijn wat alweer een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld Australië. 

Vandaag gaan we het hebben over Maleisië, een land in het zuidoosten van Azië wat op dit moment nog onbetaalbaar is voor mij, maar waar ik heel graag een keer naartoe zou willen. 



Algemene info
Maleisië is een land dat bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de Zuid-Chinese zee. De twee delen van het land heten Malakka (of West-Maleisië) en Oost-Maleisië. In Malakka wonen de meeste mensen en hier zijn dan ook de meeste bezienswaardigheden te vinden. De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur. Het klimaat in dit land is tropisch. In Maleisië is het altijd warm, de temperatuur ligt meestal tussen de 27 graden en 34 graden. Perfect weer dus!

Eten en drinken in Maleisië
Als je naar een ander land gaat is het natuurlijk ook wel fijn om te weten wat voor soort gerechten ze in het land maken. De Maleisische keuken is heel erg gevarieerd, doordat er veel mensen met verschillende achtergronden in het land wonen. Veel gerechten hebben een basis van rijst met kip, vis, garnalen, rund-, lams-, geiten- en varkensvlees. Bijzonder is de Nonya-keuken, een mengeling van Chinees, Maleis en Zuid-Indiase keuken. Verder is het opvallend dat er gegeten wordt met de rechterhand (jeeej, ik ben linkshandig!)

De gerechten die je er onder andere kunt eten zijn:
  • Roti
  • Ketupat (gekookte rijst in jonge bananenbladeren)
  • Satay (gekruid geroosterd vlees op een stokje)
  • Laksa (soep van kokos en chili met vlees, groente en zeedieren)
  • Agar-agar (zoete aardappelen en bonen met gekleurde siroop en gecondenseerde melk)
Bezienswaardigheden
Malakka
In deze historische kunststad zijn een aantal toeristische trekpleisters te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kunt er bijvoorbeeld Dutch Square vinden, wat ook wel het Rode Plein wordt genoemd. Hier staat Christ Church wat oorspronkelijk een Nederlands hervormde kerk was. Ook kun je aan dit plein het stadhuis vinden wat in 1650 is gebouwd. Een ander deel van de stad is Chinatown, waar je onder andere de tempel Chen Hoon Teng kunt zien.



Taman Negara National Park
In het oosten en midden van het schiereiland kun je de prachtige natuur vinden. Vooral dit park, dat ook nog eens het oudste en grootste park van Maleisië is, schijnt supermooi te zijn. Je vindt hier dieren als olifanten, neushoorns en tijgers. Je komt in het park via een lange boottocht over de Sungai Tembeling. Wauw, hier wil ik echt een keer naartoe haha!


Sarawak Museum
Ook in Maleisië kun je musea vinden. Dit museum schijnt het beste museum van het land te zijn. Je krijgt er een beeld over de cultuur, natuur, kunst, tradities en muziek van Maleisië. Het is verdeeld over 8 musea, dus je bent er wel even mee bezig.

Dit zijn een aantal van de bezienswaardigheden die je in het land kan vinden. Er zijn nog veel meer dingen te zien in Maleisië, maar deze vond ik wel even de moeite waard om te vertellen :)



Zouden jullie wel eens naar Maleisië willen gaan of ben je er al eens geweest? Weet jij al waar je naartoe gaat op vakantie?

Liefs, Cynthia

5 opmerkingen:

  1. wow wat zou ik daar graag heen willen!

    xx Sophie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben daar ook geweest en het is echt een mooi land met geweldig weer! Een aanrader als je daar naar toe gaat is het gouden Boeddhabeeld. Het is gigantisch groot met allemaal tempels er om heen. Je kan ook nog een hoge trap op en dan kom je in een soort grot met een open gat aan de bovenkant, heel mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super mooi! Ik wil er echt een keer heen (:

    BeantwoordenVerwijderen