maandag 4 februari 2013

8x: Hoe krijg je je gele nagels weer wit?Draag je vaak nagellak? Dan ken jij vast wel het probleem van gele nagels als je je nagellak eraf haalt. Je krijgt gele nagels doordat je nagels niet genoeg zuurstof krijgen en doordat de nagellak op je nagels drukt. *zet een Tell-Sell reclame stem op* Maar NU, lieve volgers, nu is dat verleden tijd! Want ik heb een aantal tips gevonden waarbij je weer stralende witte nagels kunt hebben en je je nagels weer kunt vertonen aan de buitenwereld!

1. Vijlen
Wat maar voor even werkt is je nagels vijlen. Vijl je nagels met een glasvijl aan de bovenkant om het ergste weg te halen.
2. Citroensap
Ik heb het zelf nooit uitgeprobeerd, maar het schijnt wel te werken. Pak een kommetje en doe er wat citroensap in. Leg vervolgens je nagels een tijdje in het sap en je zult zien dat je nagels er na een tijd witter uit zullen zien. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je nagels er droger van kunnen worden als je citroensap op langere termijn gebruikt. Doe het daarom niet te vaak.

3. Tandpasta
Deze kende ik nog helemaal niet, maar ook tandpasta schijnt te werken voor witte nagels. Tandpasta heeft net als soda een verblekend effect op de nagels. Doe wat tandpasta op een tandenborstel en veeg er voorzichtig mee over je nagels.

4. Kunstgebitreiniger
Ik mag hopen dat je zelf nog geen kunstgebitreiniger gebruikt, maar je zult vast wel een opa of een oma hebben die dit gebruikt en waarvan je wel een tabletje mag hebben. Leg je nagels voor 5 minuten in een glas met kunstgebitreiniger en je zult zien dat je nagels een stuk witter worden.

5. Base coat
Zorg er sowieso voor dat je voordat je je nagels gaat lakken een basecoat aanbrengt. Ik ben er zelf vaak te lui voor, maar het helpt echt om te voorkomen dat je nagels verkleurd eruit zien wanneer je je nagellak eraf haalt.
6. Zout
Pak een schaaltje met warm water en een flinke schep grof keukenzout en leg je handen hier dagelijks een kwartiertje in. Let er wel op dat je nagels er flink van uit kunnen drogen, dus doe dit niet te vaak.


7. Nagellak-vrije dagen
Plan regelmatig dagen in dat je geen nagellak op je nagels smeert. Smeer ze deze tijd lekker vaak in met nagelriemolie en handcrème. Zo kunnen ze even bijkomen.

8. Geen aceton
Gebruik nagellakremover zonder aceton. Aceton droogt je nagels namelijk heel erg uit en dit zorgt er weer voor dat je lelijke gele nagels krijgt.

Liefs, Cynthia

1 opmerking:

  1. Oh handige tips! Ik had een keer rodige nagels toen ik mijn lak er na lange tijd weer af haalde. Ga dit onthouden. :)

    BeantwoordenVerwijderen