woensdag 12 december 2012

Weetjes en feitjes over Kerst

Tumblr_mes86t6wbq1rllrgco1_500_large

We vieren (bijna) allemaal Kerst. Een heel gezellige tijd waarbij je de kerstboom opzet, de kamer versiert met lichtjes en gezellig kerstliedjes zingt. Toch zijn er heel veel weetjes en feitjes over Kerst die jij misschien wel helemaal niet kent. Wist jij namelijk dat Jingle Bells oorspronkelijk One Horse Open Sleigh genoemd zou worden en eigenlijk niet bedoeld was voor Kerst, maar voor Thanksgiving? Zo zijn er nog veel meer feitjes en weetjes die jij waarschijnlijk nog niet kent.

 • Onderzoekers hebben uitgerekend dat de Kerstman 822 huizen per seconde zou moeten bezoeken op kerstavond om alle cadeautjes te bezorgen. Dat betekent dat hij 1046 km/s aflegt, dit is 3000 keer de snelheid van het licht.
 • Het hangen van de sokken bij de open haard komt van de Nederlandse gewoonte om schoenen neer te zetten voor sinterklaas. Hierbij geeft sinterklaas namelijk kleine cadeautjes aan de kinderen.
 • Bijna 60 miljoen kerstbomen worden jaarlijks gekweekt speciaal voor de kerstdagen.

  8266736678_14421e2924_z_large
 • De afkorting Xmas wordt vaak als oneerbiedig tegenover Jezus beschouwd. Sommige mensen gaan zelfs zo ver door te zeggen dat het een plot is door anti-christenen om Kerstmis van de christenen te ontnemen.
 • De grootste kerstboom ter wereld was 67 meter hoog. Deze kerstboom stond in 1950 in een winkelcentrum in Washington.
 • Jingle Bells was het allereerste liedje dat werd afgespeeld vanuit de ruimte. Dit gebeurde op 16 december 1965.
 • Rudolph the red-nosed reindeer is eigenlijk gewoon uitgevonden voor een bedrijf. Het werd gebruikt als kerst promotie in 1938.
 • In ItaliĆ«, Spanje, Griekenland en Duitsland is het wettelijk verplicht om werknemers een maand salaris als bonus te geven tijdens Kerst.
Wist jij deze feiten en weetjes al?

Liefs, Cynthia

Bron: Plazilla

3 opmerkingen:

 1. Haha zou knap zijn van de Kerstman, zo snel! ;)
  En wauw. Zo'n grote boom..

  Leuke weetjes! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wouw, een maandsalaris! Dat is ff makkelijk verdienen :)
  Leuke feiten.

  BeantwoordenVerwijderen