zondag 16 december 2012

Klagen
Wij Nederlanders zijn er heel goed in, klagen. Ik kan er ook goed over meepraten, want ik klaag net zo hard met de anderen mee. Klagen over dat het buiten zo koud is. Klagen over dat het buiten zo warm is. Klagen over school. Klagen over die politieagent die je weer op de bon heeft geslingerd, omdat je zonder licht fietst. Klagen over dat je geld alweer op is, omdat je zulke leuke, maar hele dure, schoenen hebt gekocht. Klagen over het openbaar vervoer. Klagen over dat je honger hebt. Klagen over dat Whatsapp weer eens een storing heeft. Overal kunnen wij zo lekker over gaan klagen, want wij hebben zo'n verschrikkelijk zwaar en ellendig leven.
Waarom klagen wij eigenlijk zo over van alles en nog wat? Zo'n zwaar leven hebben we nou toch ook weer niet? Ze zeggen toch altijd dat kindjes in Afrika het veel slechter hebben dan wij? Dat is natuurlijk ook zo, maar toch blijven wij lekker veel klagen over alles wat weer even tegenzit. 
Eigenlijk hebben wij niet het recht om te klagen. Wat is er zo erg aan dat Whatsapp een storing heeft? Zo zoek je elkaar nog eens persoonlijk op of bel je elkaar eens een keer weer. Waarom klaag je over de politieagent die je beboet heeft, omdat je zonder licht rijdt? Deze agent zorgt alleen maar voor veiligheid, zodat jij niet over het hoofd gezien wordt door een auto, omdat je geen licht aan hebt. Waarom zouden we klagen over dat het buiten zo warm is? Als je in Egypte in de zomer bent, is het al snel 50 graden, dus dan valt die 25 graden toch wel mee in Nederland?
Laten we het er gewoon op houden dat wij lekker blijven klagen, omdat dat enorm oplucht. Klagen is namelijk een gezonde manier om je ongenoegen over wat dan ook te uiten. Dus laten we lekker blijven klagen, maar wel met mate ;)
Liefs, Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten