dinsdag 18 december 2012

Concert: Muse in Ziggo Dome

webspecial_museziggodome01

Gisteravond ben ik weer naar Muse, mijn favoriete band, geweest. Ik was al eerder bij ze geweest in het Goffertpark in Nijmegen, maar dat is inmiddels ook alweer 2,5 jaar geleden. Nu was het dan eindelijk zo ver: ze waren weer in Nederland en ik had staplaatsen!

Het voorprogramma was dit keer Andy Burrows. Ik had van hem al een liedje op MTV gehoord, wat ik dodelijk saai vond. Ik moet zeggen dat hij een aantal liedjes heeft die nog wel leuk waren, maar de meeste nummers vond ik nou niet echt geweldig. Gelukkig speelde hij maar 30/45 minuten, dus we hebben er niet heel lang naar hoeven luisteren.

Om 21.00 uur kwam dan eindelijk Muse op het podium. Ze begonnen meteen met het nummer Unsustainable, wat invloeden van Dubstep bevat. Zo begon de zaal al lekker op gang te komen. Wat ik wel heel jammer vond van deze show was dat ze heel veel nummers speelden van het laatste album. Nu is het natuurlijk wel zo dat ze touren om het nieuwste album te promoten, maar voor mij is Muse nog steeds een band die goede rocknummers moet gaan spelen van albums als Absolution en Origin of Symmetry. De laatste twee albums vind ik toch wat te commercieel geworden. Gelukkig speelden ze wel nummers als New Born en Knights of Cydonia wat mijn avond weer helemaal goed maakte :)

webspecial_museziggodome02

Wat ik ook heel erg tof vond was de 'piramide' die ze boven zich hadden hangen. Dit waren een soort blokken die samen een piramide vormden of in andere vormen schoven. Hierop werden videobeelden afgespeeld, zoals je hierboven op de foto kunt zien.

Ik vond het weer een geweldige show met mooie lichteffecten en beelden. Zeker de beste band waar ik tot nu toe ben geweest!Liefs, Cynthia

Beeld: Youtube & Lustforlivemagazine

2 opmerkingen: