zondag 9 december 2012

Dromen

Tumblr_mersp7houp1qfd01vo1_500_large

Daarmee wil ik het niet gaan hebben over dromen als in: "Ik droom er al zolang over dat we naar New York gaan!". Nee, vandaag gaan we het hebben over dromen in je slaap.

In je droom kan je vliegen, je kan alles aan of je wordt achterna gezeten door een draak. In dromen kan alles gebeuren, maar ik vroeg me nou eigenlijk af waarom mensen dromen en wat bepaalde dromen nou eigenlijk voor betekenis hebben. Misschien betekent het achterna gezeten worden door een draak wel dat je ergens voor vlucht? Misschien heb jij gewoon een rijke fantasie of heb jij gewoon teveel Disney films gekeken de afgelopen tijd. Ik wist het niet en daarom ben ik eens gaan rond snuffelen op het internet.

Het volgende vond ik:

Veelgenoemde redenen om te dromen

 • Dromen is een vorm van psychotherapie
  In een droom kun je eenvoudig een link leggen tussen verschillende gedachten en emoties. Dromen helpen je bijvoorbeeld de indrukken die je die dag hebt opgedaan te verwerken om je geest leeg te maken, zodat je 's ochtends weer fris op kunt staan.
 • Dromen maakt je bewust van onbewuste behoeftes en verlangens
  Dromen werken als een soort 'doorgeefluik' tussen boodschappen uit je onbewuste naar je bewuste geest. Dromen helpen je jouw werkelijke drijfveren te (h)erkennen.
 • Dromen zorgen ervoor dat je oefent voor iets in de toekomstWat je ook wil doen, in je droom kan alles. Je kan dus zonder problemen denken, inleven of spelen met gedachten en idee├źn, zonder dat dit gevolgen heeft voor het dagelijkse leven.
Zoals je kunt lezen zijn er dus verschillende verklaringen over waarom wij nou eigenlijk dromen. Ik vind het zelf heel interessant waarom ik over bepaalde onderwerpen droom en dat ging ik dan ook even opzoeken. 


Tumblr_md764quzcm1qac3wno1_400_large


In een droom ben ik een keer achtervolgd door een krokodil die ik alleen van me af kon schudden door hem kattenbrokjes te geven. Zelf kon ik daarbij ook nog eens vliegen. Een heel gekke droom dus haha. Laten we eens kijken wat dit betekent:

Achtervolgd worden
Achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijks leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijk aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst.

Vliegen
Wanneer je in je droom met gemak rondvliegt en geniet van het uitzicht onder je, duidt dit erop dat je alles onder controle hebt. Je bent boven iets uitgestegen. Het kan betekenen dat je een ander perspectief op een zaak hebt gekregen. Het vermogen om je vlucht te sturen is representatief voor je persoonlijke gevoel van macht.

Krokodil
Een krokodil in je droom waarschuwt voor verborgen gevaar. Iemand in je omgeving geeft je slecht advies en probeert je slechte beslissingen te ontlokken. De krokodil kan het aggresieve, 'bijterige' aspect van je karakter vertegenwoordigen. De droom zou ook kunnen betekenen dat je niet echt oprecht bent geweest in het uiten van je emoties en krokodillentranen huilt.

Deze droom zou dus betekenen dat ik stress of angst heb, maar ik heb wel alles onder controle. Daarnaast krijg ik ook nog eens slecht advies van iemand. Een betekenisvolle droom dus haha.

577242_441796522515411_70746564_n_large

Ik weet niet of ik de betekenissen die worden gegeven bij voorwerpen, personen, dieren, situaties etc. echt heel erg serieus moet nemen. Wel weet ik dat ik het wel leuk vind om eens op te zoeken wat dit zou kunnen betekenen. 

Liefs, Cynthia

Bron: http://droominfo.nl/

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Een vriendin van mij heeft ook een boek met allerlei voorwerpen en gebeurtenissen die iets kunnen verklaren. Erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit altijd zo vaag, maar wel heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Origineel artikel! Ik denk dat dromen best wel 'iets' kunnen betekenen, maar ik hecht er nooit heel veel waarde aan.

  x

  BeantwoordenVerwijderen