zaterdag 15 december 2012

DIY: Spetter nagels

DIY: ‘spetter’ nagels!

Jullie kennen misschien wel 'Action paint'-schilderijen? De schilderijen die met verf worden beklad/bespetterd en noem maar op? Dit kun je nu ook met je eigen nagels doen! In plaats van een kwast, gebruiken wij rietjes. Kijk je met me mee?

Wat hebben wij nodig?
  • Verschillende kleuren nagellak
  • Nagellakremover
  • Rietjes
  • Plakband
  • Een krant dat vuil mag worden
Stap 1. Lak je nagels in een basiskleur. Het mooiste is het om je nagels bijvoorbeeld wit te lakken, zodat je andere kleuren straks goed opvallen.

Stap 2. Plak vervolgens om je nagels plakband, zodat straks alleen op je nagels nagellak komt en niet op je hele hand. Leg alvast de krant op tafel, zodat daar straks de nagellakspetters op terecht kunnen komen.

Stap 3. Pak nu de rietjes erbij. Doop een rietje in een kleur nagellak en richt deze vervolgens op een nagel. Blaas dan door het rietje heen, zodat er spettertjes op je nagel terecht komt. Doe dit ook bij de rest van je nagels. Gebruik voor elke kleur een ander rietje.

Stap 4. Als je klaar bent met de kleuren, dan kun je je nagels laten drogen. Als ze droog zijn haal je de plakband van je vingers af en verwijder je de geknoeide restjes nagellak van je vingers af.

Stap 5. Als laatste kun je er nog een topcoat overheen lakken, zo blijft de nagellak langer zitten.


Liefs, Cynthia

2 opmerkingen: