zaterdag 15 december 2012

DIY: Meringues maken

Tumblr_mcoc7wnsjn1qgf0w3o1_500_large

Vandaag heb ik voor jullie een lekker recept gevonden. Wij gaan meringues maken! Dit zijn schuimpjes die heel makkelijk om te maken zijn en perfect voor de Kerst (en eigenlijk elke dag).

Wat hebben wij voor ongeveer 20 meringues nodig?
  • 5 eieren, maar dan alleen het eiwit
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • paar druppels vanille extract
  • 1 eetlepel maizena
  • Spuitzak
Stap 1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Bedek ondertussen 2 bakplaten met bakpapier

Stap 2. Klop de eiwitten stijf in een kom. Voeg geleidelijk de poedersuiker, kristalsuiker, vanille en maizena toe. Mix dit tot een glad en glanzend geheel. Zorg ervoor dat je uiteindelijk als je de mixer uit het beslag haalt, dat er 'punten' omhoog blijven staan. Dan is de mix stijf genoeg. 

Stap 3. Doe de mix in een spuitzak en maak er toefjes van op het bakpapier. Zorg ervoor dat er een paar centimeters ruimte is tussen de toefjes, want ze zetten nog veel uit.

Stap 4. Bak de meringues 90 minuten in de oven en laat de ovendeur op een kier staan.

Stap 5. Haal de meringues uit de oven en laat ze afkoelen.

Tip: Als je wat extra's met de meringues wilt doen dan kun je er bijvoorbeeld kleurstof bij voegen voor een mooie kleurtje. Doe dit dan tijdens het mixen. Wil je chocolade meringues? Smelt dan chocolade en doop daar de meringues helemaal of voor de helft in.

Liefs, Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen