zaterdag 10 november 2012

DIY: Braided bead bracelets


Ik heb weer eens een leuke DIY voor jullie gevonden. Dit keer gaan wij een Braided Bead Bracelet maken. Wil je weten hoe? Lees dan nu verder!

Wat hebben wij nodig?

- waxdraad (linnen)
- kraaltjes
- een knoop met 2 knoopgaatjes
- een schaar


1. Knip een groot stuk en een klein stuk van het draad af. Het grote stuk moet ongeveer 70 cm zijn, het kleine stuk ongeveer 50 cm. Vouw het langste draad dubbel en leg één van de uiteinden van het kortste stuk draad naast beide uiteinden van het lange draad. Vouw het overige draad van het korte stuk daar dubbel waar ook het lange draad dubbelgevouwen is zodat je 2 parallelle lussen krijgt.


2. Maak nu een knoop in beide lussen. Zorg er daarbij voor dat je lussen ongeveer een centimeter lang zijn. Knip het overige draad van het korte stuk af, zodat je alleen nog 3 gelijke strengen overhoud.


3. Begin nu met het maken van een vlecht met de 3 strengen. Ga hiermee door totdat je ongeveer 2 à 3 cm gevlochten hebt. Rijg nu een kraal aan de linker streng.


4. Zorg ervoor dat de kraal goed tegen de bovenkant van het draad gedrukt zit. Kruis de linker streng met het kraaltje nu over de middelste streng, zoals je dit altijd doet bij vlechten. Rijg nu een kraaltje aan de rechter streng en kruis deze ook weer over de middelste streng. Je vlecht door zoals je altijd doet, alleen voeg je elke keer een kraaltje toe aan de streng die je over de middelste streng haalt.


5. Zorg ervoor dat de kralen elke keer strak tegen het draad gedrukt zitten. Let daarbij op dat je ook het draad goed strak moet houden. Vlecht net zolang door tot de armband ver genoeg gevlochten is totdat je hem om je pols kan hebben.


6. Eindig de armband weer op dezelfde manier als hoe je begon, een vlecht zonder kraaltjes. Maak aan het einde van de armband een stevige knoop. Let er goed op dat de armband de goede lengte heeft, zodat je straks niet een te strakke of te losse armband hebt.


7. Voeg als laatste een knoop het 2 knoopgaatjes toe aan het einde van je armband. Stop 2 strengen door 1 knoopsgat en doe de derde streng door het andere knoopsgat. Maak nu nog een knoop aan het uiteinde. Knip daarna de losse strengen af en voilá je armband is af!


Liefs, Cynthia

Bron: Honestly WTF

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuke DIY! Ga ik misschien wel een keer doen!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te doen op een regenachtige zondagmiddag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah superleuk zeg,
  goed gelukt,
  ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke DIY! Niet al te moeilijk, maar leuk om met vriendinnen te doen. Of juist om voor vriendinnen te maken. Ik ga hem binnenkort maar eens proberen!:)

  Liefs,
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk! Deze wil ik snel uit proberen! Leuke blog by the way. Ik ga je volgen, volg je mij ook?

  Liefs,

  http://body-hair-nails.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen