donderdag 18 oktober 2012

Review: Nivea BB Cream


Gisteren kreeg ik zoals elke dag een mailtje van Kruidvat. Hierin staat dagelijks een nieuwe aanbieding die je kan activeren op je Voordeelpas. Dit keer was de aanbieding de nieuwe Nivea BB Cream met 50% korting. Dit betekende dat ik niet 9,68 euro maar 4,84 euro hoefde te betalen. Ik was al een tijdje benieuwd naar de BB cream en omdat deze cream van Nivea zo goedkoop was, vond ik het tijd om hem maar eens uit te testen. 


De BB cream is er in twee verschillende kleuren. Je hebt hem in een lichte versie voor de mensen met een lichte huid en een donkere versie voor de donkere huid. Zelf heb ik de Light versie genomen.

De BB Cream is een 6 in 1 Egaliserende Dagcrème dat zich richt op 6 punten.
1. Hydrateert de huid intensief en trekt snel in
2. Egaliseert de huid en verfijnt de poriën
3. Camoufleert oneffenheden zoals pigmentvlekjes, tekenen van vermoeidheid, roodheid en fijne lijntjes
4. Verheldert de huid en combineert met de natuurlijke teint van uw huid
5. Verzacht de huid
6. Beschermt de huid van invloeden van buitenaf en vroegtijdig huidveroudering 

Ook bevat het Minerale pigmenten, Provitamine B5 en SPF 10. Verder zit er een vleugje foundation in.
Wij gaan zo eens even kijken in hoeverre dit allemaal klopt.Hier kun je lezen welke ingrediënten er allemaal in zitten. Het zijn er behoorlijk wat en het zijn allemaal van die makkelijk leesbare namen, haha. Er zit 50ml in de tube en hij is 12 maanden houdbaar.


Zoals jullie kunnen zien, zit de BB cream in een tube. Dit vind ik erg handig, omdat je op deze manier niet teveel eruit haalt. Ook is een tube erg hygiënisch, dus dat is ook een grote pluspunt.

Ik heb de cream even op mijn hand uit getest en ik merkte dat hij erg vloeibaar is. Dit vind ik zelf wel prettig.

Hier heb ik de cream wat uitgesmeerd. Hij smeert heel makkelijk uit.Op deze foto is hij dan helemaal uitgesmeerd. Je ziet hem dan bijna niet meer op mijn huid.

Dan gaan we hem nu uittesten op mijn gezicht. Ik heb van tevoren mijn gezicht gereinigd, zodat ik de cream op een schoon gezicht kan aanbrengen. De bedoeling is om je cream zachtjes op de huid te masseren, dus dat heb ik dan ook gedaan. Hij smeert goed uit en ik merk al snel dat de rode plekken op mijn gezicht minder worden. Ook mijn wallen lijken wel minder geworden te zijn. Mijn huid voelt, nadat ik klaar was met de cream aanbrengen, zacht aan en daar houd ik wel van. 

Voor                                                                           Na

Conclusie
Ik ben erg tevreden over de BB Cream van Nivea. Hij brengt makkelijk en hygiënisch aan, hij vermindert mijn roodheden en wallen, voelt zacht aan en dat hij provitamine B5 en SPF 10 bevat, daar ben ik ook erg blij mee. Wel vind ik 9,68 euro wat te duur om hem nog een keer te kopen, maar als hij weer een keer in de aanbieding zou zijn en mijn cream is op, dan zou ik hem misschien nog wel een keer kopen.

Liefs, Cynthia

3 opmerkingen:

 1. Ik heb me gisteren een ongeluk gezocht naar een review van dit product, omdat ik ook die aanbieding had gezien, haha. Super dat je er zo snel een review geschreven hebt! De aanbieding is gelukkig na het activeren nog een tijdje geldig, dus ik ga waarschijnlijk halen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik was daar dus ook een review over aan het zoeken! Ik dacht, ik koop hem gewoon en dan schrijf ik er zelf wel een review over. Dan hebben andere mensen er ook wat aan :)

   Verwijderen
 2. Hetzelfde gold voor mij. Ik heb de aanbieding geactiveerd en dacht, hup reviews zoeken. Die waren er dus bijna niet. Dank je voor de review en de foto's. Altijd prettig om te zien wat het echt doet. *Rent naar de Kruidvat*

  BeantwoordenVerwijderen