woensdag 22 augustus 2012

Wat moet je doen als je de hik hebt?

Ik had zojuist de hik en dat heb ik best wel vaak. Vooral nadat ik heb gegeten moet ik vaak hikken. Nu krijg ik vaak op het moment dat ik aan het hikken ben (ik hik volgens veel mensen heel grappig) tips van mensen hoe je ervan af komt. Dit zijn zóveel verschillende soorten tips die mensen geven waardoor ik niet meer weet wat er nou echt helpt. Ik heb net op het internet gezocht naar tips en sommigen zijn echt hilarisch. Wie weet werken ze, haha.

Neem een hapje suiker, laat het langzaam in je mond smelten en je bent zo van je hik af.


Laat iemand anders je pink vasthouden, bij het kootje en zachtjes knijpen.

Eet een paar hapjes van een citroen en je bent direct van je hik af.

Als je de hik hebt, neem dan een slok water (nog niet doorslikken), stop je vingers in je oren en doe je hoofd zo ver mogelijk achterover en dan slik je het water door.

Zeven maal achter elkaar zingen: Hik spik sprauw ik geef de hik aan jou, ik geef de hik aan een anderman die het zeker krijgen kan.

Vul een glas tot aan de rand met water. Ga op een stoel zitten, buig voorover en zet je mond aan de bovenste rand van het glas (in plaats van aan de onderste). Drink 5 slokjes water.

Neem een theelepeltje pindakaas en laat de pindakaas in je mond wegsmelten.

Als je de hik hebt, denk dan bijvoorbeeld aan wat je gister hebt gegeten en dan aan eergisteren en dan aan eereergisteren. 

Hebben jullie deze anti-hiktips wel eens geprobeerd en werken ze ook?

Liefs, Cynthia

2 opmerkingen:

  1. Ik heb heel vaak de hik (mijn ouders zeggen dat ik daarom zo lang ben, hmppfh) en heb de watertruc, en dat versje wel eens gezongen (maar niet 7 keer, zou dat het geweest zijn?). Er zit in alle tips geen enkele logica, als je de hik hebt, trekt je middenrif spastisch samen, wat kan suiker of pindakaas daar tegen doen? Ze hebben tegen mij ook wel eens gezegd dat ik op m'n kop moest gaan staan. Heb 't 1 keer gedaan, maar het hielp niet...

    BeantwoordenVerwijderen