woensdag 11 juli 2012

Welke jurk past bij jouw figuur?

Jurkjes zijn leuk om te dragen. Vooral in de zomer trekken veel vrouwen een jurk aan. Maar welke jurk past er nou bij jouw lichaam? Hieronder geef ik jullie een aantal lichaamsvormen met het bijpassende jurkje.

Peervormig lichaam

Wanneer je een peervormig lichaam hebt, dan zijn je heupen breder dan je schouders. Heb jij een peervormig lichaam, dan kun je bijvoorbeeld het beste een jurk nemen dat soepel over je heupen, billen en bovenbenen valt. Ook een jurk met een mooie, brede halslijn, waardoor je schouders breder lijkt en in evenwicht komen met je heupen past bij jouw figuur. 

Zandloperfiguur

Heb jij een zandloperfiguur, dan kun jij eigenlijk alle kanten op. Een jurk met ruches en frutsels is perfect voor jouw lichaam. Een lange en strakke rechte jurk is minder geschikt voor je.

Klein en tenger lichaam

Vermijdt te veel frutsels en details aan je jurk. Hierdoor zie je er namelijk snel uit als een schattig klein meisje. Ook kun je beter geen pofmouwen nemen. Je kunt het beste een leuk, basic jurkje nemen met een kort jasje of vestje eroverheen. Hierdoor lijk je langer. Ook hoge hakken eronder helpen daaraan mee.

Kleine borsten

Heb jij kleine borsten en wil jij ze wat groter laten lijken, kies dan voor een jurk met een hoge tailleband, het liefst net onder de borsten. Ook ruches en andere details ter hoogte van je borsten werken in je voordeel.

Grote borsten

Heb jij juist grote borsten, dan kun je balans aanbrengen in je figuur door een jurk met een V-hals te nemen. Je kunt ook kiezen voor een vierkante halslijn, waardoor je het accent weghaalt van je borsten. Je moet zeker geen jurk nemen met ruches en andere versieringen. Je kunt het beste kiezen voor een stof die niet te nauw aansluit, soepel valt en andere lichaamsvormen ook goed uit laten komen.

Liefs, Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten