dinsdag 17 juli 2012

Terug in Hollandia

Ja, ja. Daar ben ik dan weer. Terug in het prachtige zomerse Nederland. Gistermiddag zijn we om 16.00 uur op de trein naar Amsterdam centraal gestapt vanuit Antwerpen. Daar kwamen we om 18.14 uur aan en hebben we nog even wat gegeten bij de Mac Donalds. Vervolgens zijn we om 19.41 uur op de trein naar Den Helder gestapt om daar om 21.00 uur aan te komen. 

Voor het weer hadden we niet naar Antwerpen hoeven gaan, want het hele weekend heeft het geregend. Het was niet echt een groot probleem, omdat we heel vaak wel ergens binnen waren, maar een beetje warmte en zon was niet verkeerd geweest. Ondanks het slechte weer hebben we toch een heel leuk weekendje Antwerpen gehad!


We kwamen op vrijdag om 15.00 uur aan in Antwerpen en hebben ons daar meteen ingecheckt. We sliepen in het Keysel Hotel dat op nog geen 5 minuten afstand lag van het station, dus we waren er erg snel. Het Keyser Hotel is een 4 sterrenhotel, we hadden daarom ook hoge verwachtingen ervan. We waren erg tevreden over het hotel, het personeel was erg vriendelijk, we kregen een mooie kamer en het ontbijt was ook goed. Een aanrader dus!
Nadat we even de kamer hadden bekeken en wat uitgerust waren van de lange treinreis, zijn we door de stad gaan lopen. We gingen over de Meir (dé winkelstraat van Antwerpen) en daar zijn we naar een paar winkels geweest. We zijn naar de Urban Outfitters en Forever21 geweest. Gewéldige winkels! Daarna zijn we wat gaan eten bij een leuk restaurantje.

We hadden besloten om op zaterdag de hele dag musea en mooie bezienswaardigheden te bekijken. We zijn die dag naar het Stadhuis, Rubenshuis, Onze Lieve Vrouwe Kathedraal, Brabofontein, Het Steen (kasteel), Museum Vleeshuis (oude muziekinstrumenten) en een museum met Moderne Kunst uit Nederland (met o.a. Karel Appel) geweest. Druk dagje hadden we dus!


Op zondag gingen we naar de Vogelenmarkt en daarna naar de Antwerpse Zoo, één van de oudste dierentuinen ter wereld. De Zoo ligt meteen naast het station, dus daar waren we heel snel. We hebben ons daar een aantal uren vermaakt en zijn daarna wat gaan eten. 
Maandag gingen we onze spullen inpakken, omdat we om 12.00 uur uit moesten checken. We konden onze koffers de hele dag nog laten staan en zijn toen nog even door de Meir gaan lopen. Uiteindelijk heb ik alleen een Diana F+ camera gekocht voor 25 euro met filmrolletjes. Ja, ik ga weer ouderwets met rolletjes fotograferen! Het is een limited edition en hij heet Novella. Ik ben er superblij mee en neem hem mee naar Lowlands om daar mooie foto's te maken. Ik maak er nog een keer een artikel over.

Dat was dan mijn weekendje weg in Antwerpen! Ondanks het slechte weer hebben we toch een leuk weekend gehad. Antwerpen is trouwens echt een stad waar je een dagje of een weekendje heen gaat. Een week is al snel te lang, omdat er niet superveel te doen is!

Liefs, Cynthia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten