maandag 30 juli 2012

Natuurlijk beautytips: Werken ze wel of niet?

Je leest veel over natuurlijke beautytips die voor bepaalde dingen schijnen te helpen. Maar helpen al deze tips wel altijd? Of zijn het eigenlijk helemaal geen goede beautytips? Ik zal dit geheim nu voor jullie ontrafelen.

WEL


Komkommer helpt tegen gezwollen oogleden

Ja, dit is echt waar. Komkommer bevat namelijk vochtafdrijvende eigenschappen en gaat ontstekingen tegen. De zwelling neemt af en ook is het verzachtend op bijvoorbeeld een zonverbrande huid.

Baden in (karne)melk maakt de huid zacht
Dit klopt ook. Het melkzuur maakt de huid zacht en de melkvetten werken ontvettend. Je kunt het beste twee liter (karne)melk aan het badwater toevoegen voor het beste resultaat.

Bakpoeder maakt de tanden wit

Ja, het lost de plak of tandaanslag op. Wees echter wel voorzichtig, want hierdoor verdwijnt ook steeds een laagje tandglazuur, de laag glazuur breekt sneller af en de aanslag zal snel weer terugkomen. Dit is dus zeker geen aanrader!


Citroensap maakt je ellebogen zacht

Ja, dit klopt. Als je je ellebogen 10 minuten in twee uitgeperste citroenhelften plaatst, zal dit helpen. Daarna moet je je ellebogen afwassen en afdrogen.

Honing helpt tegen schrale lippen

Ook dit klopt weer. Honing bevat vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden die de bovenste huidlaag kunnen herstellen. Ook is honing ontstekingsremmend.

Zeezout is goed voor de huid

Ja. Vooral de mineralen in zout uit de Dode Zee verbeteren de vochtopname van de bovenste huidlaag. Vooral magnesium zorgt ervoor dat de huid ontspant. Als je dit thuis uit wilt proberen dan moet je het volgende doen: Voeg 500 gram zeezout aan het badwater van 37 graden toe.

NIET


Een ei kun je als haarkuur gebruiken
Nee, dit zal niet helpen. De lechitine in de eierdooier beschermt wel tegen uitdrogen, maar het zal stollen bij lichaamstemperatuur. Als je dan je haar uit wilt spoelen met warm water, zal het ei hard worden en moeilijk uit je haar te verwijderen zijn.

Citroensap en de zon maakt je haarkleur blonder

Nee, zuurstof in combinatie met UV-straling zorgen ervoor dat het haar iets oplicht. Fruitzuur uit citroensap sluit de haarschubben. Doordat het haar er wel van gaat glanzen lijkt het lichter te zijn.

Door krachtig borstelen zal je haar gaan glanzen

Nee, door krachtig te borstelen maak je je haarschubben kapot en het haar wordt poreus en splijt. Ook wordt de hoofdhuid gestimuleerd om meer vet te produceren. Twee keer op een dag je haren borstelen is meer dan genoeg.

Gezichtsgymnastiek werkt hetzelfde als een facelift

Nee, door overdreven gezichtsbewegingen te maken, kunnen er eerder rimpels ontstaan. Hierbij moet je denken aan rimpels in de bovenlip bij het tuiten van de lippen, rimpels van neus naar mond bij het wijd open trekken van de mond en rimpels in het voorhoofd door veel fronsen. 

Als je puistjes hebt moet je er tandpasta op smeren

Nee, ook dit zal niet helpen. De menthol in tandpasta werkt wel verkoelend, maar de fluor kan de ontsteking juist laten toenemen.

Kende jij één van deze beautytips?


Liefs, Cynthia

2 opmerkingen:

  1. De meeste kende ik wel, handig om even te weten wat nou wel en niet helpt... Maar eigenlijk doe ik geen van deze dingen ooit; geef mij maar gewoon een tubetje.
    Liefs, Manon

    BeantwoordenVerwijderen