vrijdag 7 december 2012

No stress in the morning, please

Tumblr_mcpuu4xscs1r712ajo1_500_large

Heb jij 's ochtends ook altijd het probleem dat je weer tijd tekort komt en alweer moet haasten om op tijd op school of je werk te komen? Dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Ik geef jullie een aantal tips om zo snel mogelijk de dag door te komen.

De avond ervoor
 • Pak alvast je spullen in die je die dag nodig hebt. Zorg dat je je boeken bijvoorbeeld voor de lessen op die dag alvast in je tas hebt zitten. Zo voorkom je dat je 's ochtends je boeken nog bij elkaar moet pakken en ze niet onverwachts kwijt zijn.
 • Moet je nog een verslag of iets anders uitprinten? Doe dit dan ook de avond van tevoren. Printers hebben nog wel eens de neiging om het opeens niet meer te doen of voor andere verrassingen te zorgen.
 • Sta jij elke ochtend voor je kledingkast met je handen in je haar, omdat je niet weet wat je aan moet trekken of omdat je favo kledingstuk in de was ligt? Zorg er dan voor dat je alvast je kleding bij elkaar hebt geraapt. Zo voorkom je onnodige stress.
 • Maak alvast je lunch voor de volgende dag klaar. Dat scheelt ook weer wat tijd 's ochtends en zo weet je zeker dat je het nog redt om eten mee naar school of werk te nemen.
 • Douche 's avonds in plaats van 's ochtends. Dit scheelt ook al 10 tot 15 minuten.
Wallpaper-2470291_large

De ochtend zelf
 • Zet op tijd je wekker en ga meteen je bed uit in plaats van drie keer snoozen. Als je na één keer wakker worden, toch wilt gaan snoozen dan kun je ook je wekker wat verder van je bed zetten, zodat je er wel uit móet om hem uit te zetten.
 • Als je haar wat vettig is, ga dan niet douchen, maar doe wat droogshampoo in je haren. 's Avonds kan je dan alsnog je vette haren wassen.
 • Maak geen groot ontbijt, maar maak iets snels klaar. Dus maak geen versgeperste sap met een broodje met gebakken ei, maar maak wat makkelijks voor jezelf klaar. Het 'moeilijkere werk' kan je ook uitstellen naar je vrije dagen.
Wat is jouw ochtendroutine?

Liefs, Cynthia

5 opmerkingen:

 1. Leuke tips! Kan ze wel gebruiken :D
  ps: mss wil je meedoen met mijn winactie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super goede tips, kan ik inderdaad ook wel gebruiken ^
  Enneh, ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Kijk maar op mijn blog. Liefs Luna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tips!

  Ik volg je met bloglovin' & GFC.

  Liefs,
  Elbrich

  BeantwoordenVerwijderen