zondag 14 oktober 2012

TV: Hachi


Vanavond komt de film Hachi op tv. Ik heb hem zelf nog nooit gezien, maar ik hoor er al veel verhalen over dat hij zo goed schijnt te zijn en een echte tranentrekker. Professor Parker Wilson (Richard Gere), die dagelijks de trein neemt van zijn dorp naar zijn werk in de stad, treft op een dag een eenzame puppy aan op het station. Niemand weet van wie het dier is, niemand wil hem hebben. Ook Parkers vrouw Cate (Joan Allen) niet. Maar zoals dat gaat met zeurende kinderen en aandoenlijke echtgenoten: ze geeft toe als ze ziet hoe dol haar man is op die schattige Hachi. En die liefde is geheel wederzijds. Elke werkdag nemen man en hond afscheid van elkaar bij het hek, elke dag staat Hachi om vijf uur ’s middags op het stationsplein om Parker te begroeten.
Tot die laatste op een dag niet meer thuiskomt. Parker is gestorven aan een hartaanval, Cate verhuist en geeft Hachi aan haar volwassen dochter. Maar het beest kan die verandering niet accepteren. Hij ontsnapt en rent terug naar zijn oude woonplaats. Waar hij de volgende negen jaar dagelijks om 17.00 uur op het station verschijnt.
Ik ben echt superbenieuwd naar de film! Ook omdat het een waargebeurd verhaal is.
Hachi, Net 5, 21.25 uur
Liefs, Cynthia

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat jammer dat ik deze film gemist heb.. Ik heb deze film al wel eens eerder gezien en kan me herinneren dat ik deze erg leuk vond. Ach, de volgende keer beter!

  (Er ging iets mis met mijn vorige reactie)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, sorry ik heb de liebster award al gedaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel zielig de film.
  Die hond is zo lief

  BeantwoordenVerwijderen