woensdag 31 oktober 2012

Review: The Body Shop Olive Body Butter


In de oktober Beautybox (proefdiervrije versie) zat een body butter van The Body Shop met de geur van olijven. Nou vind ik zelf dat dit product een stuk lekkerder ruikt dan olijven. Er zit een frisse geur aan wat ik niet zo goed kan omschrijven. 

The Body Shop zegt het volgende over de body butter: Een intensief werkende, romige bodycrème, die gemakkelijk door de huid wordt geabsorbeerd, verzorgend en verzachtend werkt en de huid beschermt tegen vochtverlies, tot wel 24 uur lang. Speciaal voor de zeer droge huid.



Ingrediënten:
Aqua (water), Olea europaea (olijfolie), Cyclomethicone, Butyrospermum parkii (sheaboter), Theobroma cacao (cocoaboter), Glycerin (glycerine), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Lanolin Alcohol, Phenoxyethanol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Geraniol, Citral (citrus), Sodium Hydroxide, Eugenol, Caramel (kleurstof), CI 77288 (kleurstof).


Ik heb niet de full size versie gekregen, maar een miniatuur met 50 ml. Ik vind het een simpel, maar mooi plastic bakje met een groene kleur van olijven. 



De bedoeling van de Body Butter is dat je het na het douchen aanbrengt op de huid. Je smeert de butter op de plekken die droog kunnen zijn, zoals je armen of benen. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik vind de butter goed uitsmeren op mijn huid. Het is een dikke substantie die je uitsmeert over je lichaam heen en het trekt snel in. Als het helemaal is ingetrokken, dan houd je een zachte, gehydrateerde huid over. 

Voor 200 ml betaal je bij The Body Shop 16,00 euro.


Liefs, Cynthia

2 opmerkingen: