zondag 22 juli 2012

7 voordelen van glimlachen

Glimlachen is leuk en het maakt jou en anderen om je heen blij. Wetenschappers hebben onderzocht wat de voordelen zijn van glimlachen. Hieronder kun je 7 voordelen lezen! Lees dit vooral met een glimlach.

1. Glimlachen maakt je gelukkig

Als je gestrest, chagrijnig of verdrietig bent, glimlach dan. Je kunt je beter voelen door gewoon een glimlach op te zetten. Je emoties beïnvloeden je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, maar andersom werkt het ook. Je lichaam en geest zijn namelijk verbonden met elkaar en kunnen elkaar beïnvloeden.
Door te lachen, stuur je een boodschap naar je hersenen dat je eigenlijk wel gelukkig bent, zelfs als je je niet zo voelt, waardoor je hersenen extra endorfinen rondpompen en je je dus gelukkig gaat voelen.


2. Een glimlach steekt aan en maakt anderen ook gelukkig
Uit onderzoeken is gebleken dat een glimlach aanstekelijk is, net zoals gapen. Als je iemand ziet lachen, activeert dat onbewust in de lachspieren in je gezicht om ook te gapen. Je hebt het eigenlijk niet eens door.
Als je over straat loopt zal maar liefst de helft van alle mensen die je tegenkomt je glimlach beïnvloeden. Andersom werkt het dan weer niet. Als jij boos kijkt, zal een ander niet ook opeens boos gaan kijken.


3. Glimlachen maakt je aantrekkelijker

Flirten begint vaak met een glimlach. Met een glimlach communiceer je dat je een positief persoon bent die van het leven geniet. Dat je je lekker in je vel voelt en zelfverzekerd bent. Je communiceert ook dat je iemand wel ziet zitten.
Een onderzoek toonde aan dat een glimlachend gezicht een veel belangrijkere rol speelde dan uiterlijk op zichzelf. Je glimlach straalt interesse, aandacht en genegenheid uit en geeft mogelijke partners het gevoel dat je ze niet zo snel zult afwijzen. 


4. Mensen vertrouwen je sneller als je glimlacht

Een glimlach is een signaal waarmee we communiceren dat we iemands vijand niet zijn. Een oprechte glimlach stelt gerust en geeft iemand de indruk dat je te vertrouwen bent.
Wanneer je bijvoorbeeld als serveerster werkt, werkt glimlachen ook goed. Het blijkt dat serveersters die veel glimlachen hogere fooien krijgen.


5. Glimlachen verlicht stress

Als je glimlacht komen er endorfinen vrij in je hersenen, Dit helpt als je gestrest of zenuwachtig bent, tijdens bijvoorbeeld een presentatie. In zulke situaties vernauwt je aandacht, wat vaak averechts werkt. Als je door de bomen het bos niet meer kunt zien, dan kan een glimlach je inzicht en concentratie verbeteren.

6. Je leeft langer met een glimlach

Mensen leven langer als ze gelukkig zijn, blijkt uit verschillende onderzoeken. 

7. Glimlachen maakt je ontspannender

Glimlachen ontspant je en laat je gelukkiger voelen. Het helpt je ook meer in het moment te leven. Als je wakker wordt, glimlach meteen en wees dankbaar dat je een nieuwe kans hebt met een nieuwe dag. Wat je ook doet, glimlach en je zult merken dat je makkelijker aanwezig kunt zijn in het moment en er meer van kunt genieten. Treur niet om het verleden en maak je niet druk om de toekomst, maar glimlach en denk aan het nu.


Liefs, Cynthia

1 opmerking:

  1. Leuke post! Altijd fijn om van iemand te horen dat glimlachen belangrijk is! Ik vergeet het nog wel eens, vooral als ik aan het lezen of schrijven ben...
    Liefs, Manon

    BeantwoordenVerwijderen