vrijdag 15 juni 2012

Vakantietip: Rome

Afgelopen zomer ben ik naar Rome geweest. Wat is dat een mooie stad en ik kan je dan ook zeker aanraden om naar deze stad te gaan. Als je van plan bent om naar Rome te gaan, dan kan ik je alvast wat tips geven:

Trevi fontein
Dit is een wereldberoemde fontein die op het plein 'Piazza di Trevi' staat. Deze fontein is gebouwd volgens het thema oceaan. Zeegod Neptunes wordt op een strijdwagen en door gevleugelde paarden en jonge zeegoden naar de oceaan getrokken. Deze fontein is 26m hoog en 22m breed.

Colosseum
Dit is het grootste amfitheater van het Romeinse rijk. De meest bizarre gevechten vonden hier plaat. Tussen gladiatoren, tussen mensen & dieren en tussen dieren. In totaal vonden 9000 dieren er de dood. Verder werden in het Colosseum veroordeelde gevangenen voor de wilde dieren gegooid. Het Colosseum bood plaats aan 50.000 toeschouwers.

Forum Romanum
Het (politieke en religieuze) centrum van Rome in het Romeinse rijk. Hier werden de belangrijkste beslissingen genomen, executies vonden er plaats en legers marcheerden er rond.

Monument van Victor Emanuel II
Een statig, wit gebouw dat bekend staat in Italië als Altare della Patria. Gelegen tussen het plein Piazza Venezia en de Capitolijn. Dit gebouw is gebouwd ter ere van Victor Emanuel II, de eerste koning van het verenigde Italië.

Villa Borghese
Een kunstmuseum in het gelijknamige romantische park. Dit museum is vlakbij de Spaanse Trappen. Je vindt hier een grote verzameling Renaissance kunst. Onder meer schilderijen van Titiaan, Rafaël, Rubens en Leonardo da Vinci vindt je hier. Ook beeldhouwwerken van Bernini en Antonio Canova zijn hier te zien. Let op: voor dit museum moet je van tevoren reserveren.

Capitolijnse musea
Dit zijn 4 kunst- en archeologiemusea. De Capitolijnse musea zijn gehuisvest in 4 paleizen. Je vindt hier veel beelden, graftombes, geschriften en mozaïeken uit de klassieke oudheid.

Pantheon
Een belangrijke tempel dat gelegen is aan het Piazza della Rotonda. Het is ooit herbouwd nadat het verwoest was door een brand.

Spaanse trappen
De Spaanse trappen ligt op het Piazza di Spagna. De trappen horen bij de Franse kerk Trinita dei Monti. De naam komt van de Spaanse ambassade die er vroeger zat.

Verder zijn er nog véél meer mooie bezienwaardigheden. Als tip zou ik zeggen: zorg dat je een kaart van de stad hebt, daarop staan heel veel bezienswaardigheden en als je door Rome loopt, zie je vaak genoeg kerken en musea waar je zo binnen kan lopen.

Nog een aantal tips:
- Bij het Colosseum staan veel verklede mensen die zich verkleed hebben als gladiator. Ze willen met je op de foto, maar vertellen je er niet bij dat elke foto die jij met jouw eigen camera maakt, je 5 euro kost.
- Neem geen rozen aan van mannen rond de Trevi fontein of de Spaanse trappen, ze zeggen dat het een gift is, maar je moet er uiteindelijk wel voor betalen.
- Kijk uit in de metro voor zakkenrollers!
- Als je uit eten gaat, rekent het personeel vaak extra kosten voor de zitplaatsen en voor het bestek.
- Het entreekaartje voor het Colosseum is ook geldig voor het Forum Romanum en de Palatineheuvel. De kaart is twee dagen geldig.
- De lekkerste ijs koop je bij Giolliti! Dit is de bekendste en populairste ijssalon van Rome en het ligt vlakbij het Pantheon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten